Podjetnik Kostja Klabjan je v okviru predmeta Podjetniško delovanje študentom predstavil svojo podjetniško zgodbo. S študenti je delil, kako je potekal razvoj novega proizvoda, in sicer napitka Besso.

Z njim je podjetnik želel vsem ljubiteljem čaja pričarati kavno izkušnjo čaja. Besso espresso se namreč pripravlja na kavni ročki – enako kot kava. Postreže se ga lahko brez vsega ali z dodatkom toplega mleka ali rastlinskega napitka.
Študentom je predstavil, kako je izgledalo biti prvi na trgu z novim proizvodom in kako se je spopadal z začetnimi ovirami pri razvoju poslovne ideje. Ključno v procesu razvijanja novega proizvoda je bilo razumevanje ciljne skupine in njihovih potreb ter komuniciranje z uporabniki.
Ob zaključku predstavitve podjetniške zgodbe je podjetnik predstavil študentom nov projekt, na katerem trenutno dela in s katerim želi v prihodnje prispevati k zmanjšanju porabe plastenk in druge plastične embalaže.

Foto: Tina Bratkovič Kregar (za UP FM)